Budincă de tăiței cu mac

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru tăiței:
150 g făină
2 ouă
2-3 linguri apă
Îți trebuie pentru budincă:
25 g unt
1 lingură smânână
3 linguri zahăr
3 ouă
50 g stafide
100 g mac măcinat
2 plicuri zahăr vanilinat
zahăr pudră pentru decor
Pregătești tăițeii așa:
Amesteci făina cu ouăle bătute și 2-3 linguri apă. Frămânți aluatul pe planșetă și îl împarți în 2. Întinzi fiecare bucată în foaie subțire și o lași să se zvinte. Rulezi foile strâns și tai tăiței lați de 5-6 mm. Îi răsfiri pe planșetă și îi lași să se usuce. Îi fierbi, îi scurgi în strecurătoare și îi treci prin jet de apă rece.
Pregătești budinca așa:
Amesteci tăițeii cu unt topit, smântână, ouăle bătute cu zahăr, stafidele în prealabil înmuiate și scurse, macul și zahărul vanilinat. Torni compoziția în tava unsă cu unt și coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenește. Servești budinca pudrată cu zahăr.
Sfat: După aceeași rețetă, prepară o budincă de tăiței cu nucă!

6 porții; pregătire: 50 min; coacere: 20 min

Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Dacă ești amator de budinci dulci cu paste, prepară și această budincă. 

Add Comment