Borș de vită

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg oase de vită cu carne pe ele
2 cartofi
1 ceapă mare
2 morcovi mari
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 ardei gras
200 g pulpă de roșii din conservă
borș concentrat sau lichid
1 lingură leuștean verde
sare
piper
Pregătești așa:
Speli oasele în mai multe ape reci, îndepărtezi pielițele și le pui la fiert în 3 l de apă rece. Lași să fiarbă, îndepărtând cu grijă spuma formată, până când carnea devine moale.
Adaugi legumele tăiate după dorință, sare după gust, acoperi cu capac și lași să fiarbă împreună 15 minute.
Adaugi pulpa de roșii, potrivești din nou gustul de sare și piper, lași să mai fiarbă 10 minute și adaugi borșul. După 2-3 clocote, iei de pe foc.
Servești borșul cald, garnisit cu leuștean verde tocat, presărat deasupra.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 70 minute
Rețetă de Maria-Aurora Voinea, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Intră aici și vei găsi o rețetă de borș de legume.

Add Comment