Borș de legume cu smântână

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 ceapă verde
1 ceapă uscată
1 morcov
1 ardei galben
3 cartofi potriviți
3 linguri zarzavat de la borcan
300 g păstăi galbene subțiri
2 linguri pastă de gogoșari și capia
150 g roșii decojite, în suc propriu
sare
piper
borș
1/2 legătură pătrunjel verde
3 crenguțe mărar verde
3 crenguțe leuștean verde
borș pentru acrit
6-7 linguri smântână de la țară
2 linguri ulei
Pregătești așa:
Pregătești toate legumele. Cureți ceapa, o toci, iar pe cea verde o tai rondele. Morcovul decojit îl tai cubulețe, iar ardeiul galben îl cureți de semințe și îl tai în bucăți potrivite. Cartofii îi cureți și îi tai cuburi. Îndepărtezi capetele păstăilor, apoi le rupi în două sau în trei, iar roșiile le toci. Într-o oală încingi uleiul, pui ceapa verde și pe cea uscată, zarzavatul, morcovul și roșiile decojite. Pui 2-3 linguri cu apă și le înăbuși 3-4 minute. Torni circa 4-5 litri de apă și, când începe să fiarbă, adaugi cartofii, ardeiul galben și pasta de gogoșari și capia.
Acoperi cu un capac, lași să fiarbă circa 15 minute, pui păstăile, verdeața tocată mărunt și borșul prefiert. Condimentezi cu sare și piper după gust. Lași să fiarbă la foc potrivit. La final dregi borșul cu smântână.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Intră aici și vei descoperi rețeta unui borș armenesc.

Add Comment