Borș ardelenesc

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 dovlecei
1 legătură ceapă verde
100 g mazăre boabe proaspătă
2 ardei grași (unul galben și unul roșu)
2 frunze de varză proaspătă
1 cățel de usturoi
2 morcovi
2 cartofi
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură leuștean
2 linguri ulei de măsline
1 cană suc de roșii
sare, piper
3 fire tarhon
1/2 l borș

Pregătești așa:
Cureți toate zarzavaturile, tai legumele cubulețe și fideluță, iar morcovii îi razi. Pui ulei în oala de ciorbă și călești ceapa, morcovii și dovlecelul, după care pui și celelalte zarzavaturi și lași să se înăbușe puțin. Pui 1 cană de apă călduță și fierbi puțin. Pui apă, sărezi, piperezi, pui capacul și lași totul să fiarbă. Speli pătrunjelul și leușteanul și le toci mărunt. Apoi le amesteci cu sucul de roșii și le pui în ciorbă să mai dea câteva clocote. Cu câteva minute înainte de a opri focul, adaugi borșul fiert în prealabil și presari fire de pătrunjel verde, leuștean și tarhon.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă trimisă de Elisabeta Gligor, com. Cenad, jud. Timiș

Intră aici pentru o altă rețetă de borș.

Add Comment