Gulii umplute cu legume, un aperitiv gustos pe care îl putem prepara rapid în serile în care nu avem nimic preparat pentru cină, sau putem consuma preparatul ca aperitiv la masa de prânz. În această perioadă în mod sigur vom găsi pe piață toate legumele necesare pentru umplutură, sunt din belșug în piețe.
Foto: Gulii umplute cu legume – iStock
Îți trebuie:
6 gulii
100 g mere
100 g țelină
100 g morcovi
ceapă verde pătrunjel verde
50 ml ulei de măsline
150 g iaurt
sare, piper alb
Pregătești așa: Se curăță de coajă 4 gulii, se spală, după care se pun la fiert în apă rece cu sare. Când sunt bine fierte, se scot și se pun la răcit. Separat, se curăță guliile rămase, legumele și se dau pe răzătoarea mare. Ceapa verde se taie inele fine, pătrunjelul se toacă mărunt. Totul se amestecă într-un castron cu sare, piper și ulei.
Guliilor fierte și răcite li se face o gaură cu ajutorul unei linguri, apoi se umplu cu compoziția din castron. Se servesc cu un sos din iaurt și pătrunjel. Se ornează cu rondele de morcovi și pătrunjel verde.
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș
Aici găsești rețeta de Aspic de curcan cu gulii.