Gem asortat, cu un gust delicat

Gem asortat, cu un gust delicat. Pentru gospodinele care an de an pregătesc gemuri, compoturi, dulcețuri pentru perioada de iarnă, oferim mai jos o rețetă de gem foarte gustoasă. Nu este greu de preparat, chiar și gospodinele începătoare o pot prepara. Este toamnă, piața este plină de tot felul de fructe pe care le puteți folosi la realizarea acestui gem. Încercați!

gem

Foto: Gem asortat, cu un gust delicat – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
500 g piersici
500 g caise
500 g pepene galben
500 g mere de vară
1 kg zahăr
1 linguriţă de scorţişoară
5-6 cuişoare măcinate
2 linguri zeamă de lămâie

Pregătești așa:
Îndepărtezi coaja, sâmburii sau semințele fructelor spălate. Tai miezul fructelor cubulețe, le presari cu zahăr, scorţişoară şi praful de cuişoare şi adaugi zeama de lămâie.
Pui fructele astfel pregătite într-un vas gros, cu marginile înalte şi le pui la foc mic, amestecând mereu, până când gemul se leagă. Torni gemul fierbinte în borcane, le închizi etanş cu capace şi le învelești în pături groase, până se răcesc.

Rețetă de Valerian Rădescu, Baia de Fier, jud. Gorj

Intră aici și vei găsi rețeta de Dulceață de caise, un dulce ca la bunica pe care trebuie să-l faci!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!