Fusilli Integrale cu dovlecei

Fusilli Integrale cu dovlecei, un preparat de post foarte gustos, cu un timp redus de preparare și perfect pentru această perioadă călduroasă.
Pastele făinoase erau cunoscute în Sicilia încă din anul 826 d.Hr, fiind preparate din grâul cultivat pe insula italiană. Se mai spune că de fapt istoria pastelor își are originea în lumea asiatică. Însă cea mai mare parte a sortimentelor de paste postă denumiri italiene: penne, spaghetti, tagliatelle, fusilli, rigatone etc.

 

fusilli

Foto: Fusilli Integrale cu dovlecei – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
250 g Fusilli integrale Barilla
2 lingurițe ulei de măsline
2 căni dovlecei rași
1 ceapă mică, tocată
1 cană cu sos de tomate
opțional, 1/4 linguriță ardei iute
1/4 linguriță rozmarin uscat
1/2 linguriță zahăr
sare de mare și piper, după gust
1/4 cană migdale tocate
Pregătești așa:
1 Fierbi pastele Barilla al dente, respectând timpul și instrucțiunile de pe ambalaj. Încingi uleiul într-o tigaie. Călești dovlecelul și ceapa tăiate mărunt, până se înmoaie.
2 Adaugi sosul de tomate și restul de ingrediente. Lași să fiarbă și, amestecând continuu, mai lași 10 minute la foc mic. Torni compoziția peste paste și presari deasupra migdale.

Preparare 35 minute; Fierbere 10 minute

Încearcă și o delicioasă rețetă de Salată de fusilli cu ton. Intră aici și vei descoperi modul de preparare.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!