Fursecuri glazurate cu ciocolată și căpșuni

Fursecuri glazurate cu ciocolată și căpșuni, un desert special, gustos, pe care îl putem prepara pentru evenimente speciale sau să-l avem în casă pentru copii, alături de un pahar cu lapte.

 

fursecuri

Foto: Fursecuri glazurate cu ciocolată și căpșuni – Arhivă City Publishing SRL

 

Îți trebuie pentru aluat:
250 g margarină
100 g zahăr brun
2 linguri cu miere lichidă
1 ou
2 gălbenușuri
1/2 linguriță de scorțișoară
250 g făină
150 g amidon de porumb
1 lingură de cacao
un praf de sare
Îți trebuie pentru bezea:
2 albușuri
un praf de sare
50 g zahăr
3 pliculețe de zahăr vanilat
Îți trebuie pentru decor:
100 g miez de nucă prăjit și mărunțit
câteva căpșuni mari
50 g ciocolată neagră de menaj
50 g ciocolată albă de menaj
Pregătești aluatul așa:
Margarina, aflată la temperatura camerei, o tai cubulețe, apoi o mixezi cu un praf de sare, cu zahărul și cu mierea până vei obține un amestec cremos. Încorporezi și oul și gălbenușurile, apoi adaugi făina amestecată cu amidonul, scorțișoara și cacaua. Mixezi la viteză maximă, apoi aluatul obținut îl bagi în celofan și-l dai la rece pentru 30 de minute.
Pregătești bezeaua așa:
Mixezi albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și cu zahărul vanilat, până obții o bezea tare pe care o dai la rece.
Între două foi de celofan, întinzi aluatul de la frigidercât mai uniform, într-un strat cu grosime de 4-5 mm. Decupezi cu o formă discuri cu diametrul de 4-5 cm, pe care le așezi într-o tavă neunsă, ușor distanțate. Le ungi cu bezea, iar deasupra presari miez de nucă prăjit și mărunțit. Coci fursecurile la foc potrivit circa 10 minute.
Decorezi așa:
După ce s-au răcit, glazurezi fursecurile cu ciocolată neagră topită, iar deasupra așezi câte o jumătate de căpșună (spălate sub jet de apă și șterse ușor cu un șervet). Deasupra căpșunilor torni ciocolată albă topită. Dai fursecurile la rece câteva minute, să se întărească puțin ciocolata.

Rețetă de Anișoara Ursan, loc. Cernavodă, jud. Constanța

Încearcă și rețeta Fursecuri fragede umplute cu gem de prune!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!