Fursecuri cu migdale delicioase

Fursecuri cu migdale delicioase, fursecuri simplu de preparat, foarte bune ca desert dar și luate la drum lung, potolind foamea.
Migdalele vă vor ajuta să furnizați exact ceea ce are nevoie organismul dumneavoastră. La domiciliu, la locul de muncă sau pe drum, migdalele sunt o modalitate convenabilă de ronțăit, ce furnizează nutrienți esențiali. Conform gustului, acestea sunt împărțite în două categorii: dulci și picante. Provin din Asia Centrală și Asia de Sud-Vest, unde au servit ca mâncarea principală pentru călătoriile lungi ale triburilor nomade. Cu 4000 de ani I.H., oamenii au cultivat migdale ce s-au răspândit în țările din jurul Mării Mediterane. Regele Tut și-a luat câteva migdale în mormântul său. În anul 1840 americanii au încercat să cultive migdalele pentru prima dată.

fursecuri

Foto: Fursecuri cu migdale delicioase – iStock

Ingrediente:
275 g făină
75 g migdale fin măcinate
140 g untură de porc sau unt gras
100 g zahăr pudră
1 lingură coniac
1 linguriță pudră fină de scorțișoară
zahăr pudră cu scorțișoară, pentru decor
opțional, susan
Preparare:
Fie că folosești unt, fie untură, îl aduci la temperatura camerei împreună cu celalalte ingrediente. Cerni făina într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. O întinzi în strat fin și o coci la foc mic, timp de 10-15 minute, pentru a deveni mai uscată. Ai grijă să amesteci periodic, ca să nu se rumenească.
Mixezi untura împreună cu zahărul și coniacul. Le adaugi în făina răcită și amesteci cu vârful degetelor. Încorporezi scorțișoara și făina de migdale și omogenizezi aluatul.
Întinzi aluatul cu sucitorul, între două bucăți de hârtie de copt. Tai discuri cu gura unui pahar, trecută de fiecare dată prin făină. Îndepărtezi aluatul dintre discuri și îl remodelezi, procedând la fel. Pui discurile în tavă cu tot cu hârtia de copt și le păstrezi în frigider 1 oră. Dacă vrei, presari susan, acoperi din nou cu hârtia și presezi ușor, ca să intre semințele în aluat.
Le coci în cuptorul preîncălzit al 180ºC, timp de 15 minute. Reci, le pudrezi cu zahăr și scorțișoară. Sunt un desert tradițional spaniol.

Rețetă de Ramona-Raluca Pop, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!