Fursecuri cu  morcovi

Fursecuri cu  morcovi, încântarea micuților, bucuria bunicilor. Aceste fursecuri sunt potrivite pentru ceaiul de la ora 5, pot fi luate ca desert când ieșim să luăm masa în natură, sau sub formă de „ronțăieli„ în mașină, în drum spre locația unei frumoase vacanțe.
Aproape că nu e om căruia mirosul de scorțișoară să nu-i scoată, de sub plapuma groasă a amintirilor, o scenă din bucătăria mamei sau bunicii. Orezul cu lapte, merele coapte în cuptor, plăcintele cu mere sau dovleac, toate primeau izul pătrunzător, dar deloc supărător al scorțișoarei. Scorțișoara are nota ei de unicitate, întrucât se obține din scoarța unui copac. Decojirea tulpinilor copacilor de la care se obține scorțișoara este o ocupație tradițională în Sri Lanka, acestea urmând să fie apoi uscate în încăperi umbroase, dar călduroase, la înălțime.
În scrierile ebraice se spune că uleiul sfânt pentru mirungere, folosit ca pomadă, pe capetele celor bolnavi, ar fi conținut scorțișoară, smirnă și ulei de măsline. Se spune că scorțișoara ar fi fost cunoscută pentru a lupta împotriva ciumei bubonice și a ciumei negre.

fursecuri

Foto: Fursecuri cu morcovi – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
100 g fulgi de ovăz
1 morcov
100 g făină
1/2 plic praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 praf de sare
2 linguri ulei
1 ou
extract de vanilie
170 g miere
Pregătești așa:
Mărunțești fulgii de ovăz în blender, fără să-i transformi în făină. Amesteci într-un castron fulgii de ovăz cu făina, praful de copt, scorțișoara și sarea. În alt vas mixezi oul cu uleiul, mierea și extractul de vanilie. Încorporezi pulberile în compoziția lichidă, apoi morcovul dat pe răzătoarea mică și omogenizezi.
Învelești aluatul în folie de plastic și îl lași la rece pentru 1 oră. Modelezi mingiuțe de aluat de mărimea unei nuci și le aplatizezi ușor. Le pui în tavă, pe hârtie de copt și le coci 15 minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Pregătire: 20 minute;Coacere 15 minute
Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna Mureș, jud. Alba

Încercați și rețeta de Biscuiți cu cacao!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!