Fursecuri ca la Linz cu migdale

Fursecuri ca la Linz cu migdale, foarte bune pentru micul dejun sau la ceaiul de la ora 5, bune și pe gustul bunicilor, și al nepoților.
Migdalele conțin vitamina E, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D și K. Conține și magneziu, potasiu, mangan, fier, seleniu, zinc, etc. Migdalele, deși au grăsimi, nu au colesterol, au efect benefic și asupra tensiunii arteriale. Conțin și fibre, proteine, dar nu conțin carbohidrați.

fursecuri

Foto: Fursecuri ca la Linz cu migdale – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
175 g migdale sau nuci măcinate
1 ou
100 g unt
250 g făină
1 lingură smântână sau lapte
puțină sare
125 g zahăr
marmeladă sau gem
Pregătești așa:
1 Faci un aluat din migdalele sau nucile fin măcinate, 1 ou, untul moale, făina cernută, smântâna, sarea și zahăr. Îl omogenizezi și îl întinzi pe hârtie de copt, în strat subțire de 2 mm.
2 Tai cu un pahar rondele și îndepărtezi aluatul dintre ele. Remodelezi aluatul, îl întinzi și tai altă serie de rondele pe care le decupezi pe mijloc și le suprapui peste primele.
3 Le așezi în tavă, pe hârtie de copt. Pui în mijloc puțin gem și le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, la 180ºC, timp de 15-20 de minute.

Pregătire 30 minute; Coacere 20 minute
Rețetă de Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț

Avem o rețetă de dulce pe careo prepara mamele sau bunicile noastre, Piersicuțe.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!