Frigărui cu ceapă roșie

Frigărui cu ceapă roșie pentru care folosești carne de pui și o bogăție de condimente, una mai aromată decât cealaltă.
Se știe că busuiocul era inclus printre plantele folosite la îmbălsămare, de către egipteni, iar astăzi se cunosc proprietățile antibacteriene ale acestei plante. Evreii considerau că, în perioadele de post, aceasta este planta care le dă putere. În ceea ce privește prezența busuiocului în tradițiile românești, acestea vă sunt binecunoscute.
Dacă dorești să pregătești ulei condimentat cu busuioc, pentru salate, încălzește puțin 2 căni de ulei de măsline extravirgin și toarnă-l peste 1 ½ căni de frunze de busuioc proaspăt tăiate. Acoperă vasul pentru 30 de minute, apoi strecoară uleiul și păstrează-l în frigider. Folosește-l la salate, fiindcă este valabil 2 săptămâni.
Un dressing pentru salate, cu aromă de busuioc, se poate obține amestecând 100 ml ulei de măsline cu 2 linguri oțet balsamic, zeama de la 1 lămâie, ½ portocală și 3 linguri frunze de busuioc tăiate mărunt.
Busuiocul poate fi adăugat și în deserturi cu fructe. Portocalele, căpșunile, pepenele verde, mango și ananasul sunt fructele care pot fi asociate cu aroma de busuioc.

frigarui

Foto: Frigărui cu ceapă roșie – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 bucăți piept de pui
2 cepe roșii
300 ml bere blondă
8-10 bețe frigărui
sare și piper
boia dulce
cimbru
oregano
ulei
pentru o savoare deosebită, poți adăuga mentă, busuioc și usturoi.
Pregătești așa:
Frigăruile trebuie pregătite cu 24 de ore înainte. Tai carnea (fără piele și os) cuburi, o ungi cu ulei și o condimentezi, apoi o pui într-un vas. Torni peste ea berea. Ții carnea la rece, să se marineze.
A doua zi, așezi bucățile de carne pe bețele de frigărui, alternând cu felii de ceapă roșie. Treci frigăruile prin ulei și le așezi pe grătar, tigaie sau grill. Consumi frigăruile calde cu garnitura preferată.

Rețetă de Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța

Intră aici și încearcă rețeta!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!