Focaccia cu rozmarin și muguri de pin

Focaccia cu rozmarin și muguri de pin este un delicios aperitiv, sau o delicioasă cină.
Ce este focaccia, ce știm despre aceasta? Să vedem! Focaccia este una dintre cele mai cunoscute și apreciate tipuri de pâine din Italia. Această pâine plată bogată în condimente, ulei de măsline și alte arome puternice, cunoscută la noi cu numele de focaccia, a fost folosită de mii de ani. Aceasta provine din țărmurile nordice ale Mediteranei și s-a răspândit încet în culturile Greciei și Romei. La început, această „pâine„ a fost gătită pe țiglă încălzită, pe disc de pământ sau pe vatra unui foc fierbinte.
În România, focaccia a devenit un preparat foarte îndrăgit care este des întâlnit în restaurantele din toată țara și este o alternativă minunată a clasicii pâini. Este foarte ușor de preparat, de aceea multe familii fac această pâine în casă.
Diferența principală dintre pizza și focaccia, cât și dintre pâinea obișnuită și foccacia este proprietatea focacciei de a absorbi uleiul de măsline în toată grosimea ei, fiind denumită chiar și “pâinea cu ulei de măsline”.

focaccia

Foto: Focaccia cu rozmarin și muguri de pin – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
450 g făină
300 ml apă călduță
35 ml ulei de măsline
1 linguriță miere
7 g drojdie uscată
1 linguriță de sare
4 linguri ulei de măsline
4 linguri apă
rozmarin și muguri de pin pentru decor
Pregătești așa:
Amesteci apa, uleiul, zahărul și mierea și adaugi treptat făina. Când compoziția devine consistentă, adaugi drojdia și restul de făină, apoi sarea și frămânți aluatul până nu se mai lipește.
Ungi tava cu ulei de măsline, așezi aluatul și îl aplatizezi până îl întinzi în tavă, apoi îl întorci pe partea cealaltă. Amesteci câte 4 linguri de ulei și apă și ungi aluatul. Presari rozmarin proaspăt și muguri de pin.
După ce a crescut ½ oră, o coci la 220 ºC, pentru ¼ oră, până se rumenește. O servești caldă sau rece.

Rețetă de Simona Liliana Pătraș, Lunca Cetățuii, jud. Iași

Încercați și o altă rețetă de focaccia, anume Focaccia cu rozmarin.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!