File de păstrăv și gălbiori în coșuleț de mămăligă, o mâncare apetisantă și sățioasă pe care o recomandăm cu mare drag.
Foto: File de păstrăv în coșuleț de mămăligă – Arhivă City Publishing SRL
Îți trebuie:
2 bucăți file de păstrăv
1 bol cu gălbiori proaspeți
100 g smântână pentru gătit
2 căței de usturoi
sare, piper
1 legătură pătrunjel verde
1 lingură muguri de pin
50 g unt
mălai pentru mămăligă
Pregătești așa:
Faci o mămăliguță, la care adaugi pătrunjel tocat. O împarți în castronele largi și o lași să se răcească.
Presari fileurile cu piper și le prăjești în 25 g unt topit, întorcându-le cu grijă pe ambele părți. Când peștele s-a pătruns, torni smântâna și adaugi un cățel de usturoi tăiat felioare și lași să fiarbă la foc mic, până mai scade sosul. La sfârșit, presari sare și mugurii de pin. Fierbi gălbiorii curățați, în apă cu un praf de sare, îi scurgi după 5 minute și îi călești puțin, în untul rămas, încins în tigaie. Adaugi restul de usturoi tocat.
Scoți o parte din mămăliguță, astfel încât să formezi coșulețe. În golul format, pui peștele, hribii și sosul. Presari deasupra pătrunjel verde tocat fin.
Rețetă de Monica Antoniciuc, București
Vă oferim două rețete de Salate delicioase cu pește, pe care le găsiți aici