File de crap cu sfeclă roșie

File de crap cu sfeclă roșie este o rețetă de preparat care poate fi consumat ca antreu, într-o zi specială, alături de cei dragi.
Sfecla roşie este originară din regiunile ţărmurilor Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, unde se întâlneşte ca plantă sălbatică. A fost cultivată pentru prima dată ca plantă legumicolă începând cu secolele XIV-XV, în Italia şi Franţa, de unde s-a răspândit în vestul şi sudul Europei. Se recomandă sfeclă roșie ca un protector cardiovascular și ca adjuvant în hipertensiunea arterială; ajută la menținerea unei circulații sănătoase la nivel cerebral și susține oxigenarea creierului; scade nivelul glicemiei și previne neuropatia și retinopatia diabetică. In vremea romanilor, sfecla roșie era recunoscută ca remediu natural împotriva febrei.
În gastronomie, sfecla roșie este folosită în prepararea salatelor, în formă fiartă sau crudă, alături de alte legume, ori în supe, ciorbe și sucuri naturale, în combinație cu alte fructe sau legume.

file

Foto: File de crap cu sfeclă roșie – Arhivă City Publishing

Îți trebuie:
600 g file de crap
250 g sfeclă roșie coaptă
4 cepe
150 g salată verde
3 linguri ulei de măsline
3 linguri oțet de vin
sare, piper
Pregătești așa:
Clătești și zvinți bine fileurile de pește, apoi le prăjești în 2 linguri de ulei de măsline, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Sărezi și piperezi, apoi le dai deoparte.
Torni peste uleiul din cratiță oțetul, pui înăuntru ceapa tocată și lași să fiarbă. Torni amestecul peste fileurile de crap și le lași la răcit. Cureți sfecla și o tai în bețigașe. Speli frunzele de salată și le tai.
Pui pe farfurii câte un file de crap și ceapa călită deasupra, apoi garnisești cu lamele de sfeclă și cu frunze de salată. Stropești totul cu puțin ulei. Consumi fileurile de pește călduțe, ca antreu.
Dacă preferi să mănânci peștele cu pâine, poți prăji câteva felii. Este sățios și fără pâine, iar sfecla roșie îi va da un gust aparte.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Ionela-Mariana Nole, Mioveni, jud. Argeș

Încearcă și această rețetă pentru care se folosește pește.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!