Ficăței cu vinete coapte

Ficăței cu vinete coapte, o rețetă pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente, nu ai nevoie de mult timp, dar mesenii îți mai cer o porție.
Consumul de ficat de pui are beneficii deoarece furnizează doze sănătoase de vitamine și minerale esențiale. Cei mici, de obicei, fac nazuri când este vorba de o mâncărică cu ficat de pui sau de porc. Dar, preparat corespunzător și prezentat frumos o să fie acceptat de cei mici.
Conține vitamina A și fier necesare în protejarea împotriva anemiei. De asemenea furnizează vitamina B12 care ajută la producerea globulelor roșii. Vitamina A, pe care o conține, susține vederea sănătoasă. Fosforul ajută la menținerea unei danturi sănătoase și a unor oase rezistente, dat fiind faptul că mineralul calciu nu poate face asta de unul singur.
Deoarece ficatul conține colesterol în valori ridicate, dar și metale grele, nutriționiștii ne spun că n u trebuie să consumăm o cantitate prea mare. Ficatul de pui trebuie ținut în apă rece, în frigider, până lasă tot sângele. În acest fel, își va pierde gustul amărui și nu se va întări la gătit. În acest interval, apa se schimbă de câteva ori, până va rămâne curată, fără sânge.

ficatei

Foto: Ficăței cu vinete coapte – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
3 vinete mari
300 g ficăței
2 cepe
câteva fire de pătrunjel proaspăt
100 g pastă de tomate
4 linguri ulei
sare
Pregătești așa:
Coci vinetele pe flacără, le decojești cât sunt calde și le cureți de cotoare, după care le lași să se scurgă pe un tocător înclinat, de lemn. Cureți ceapa și o tai mărunt. O călești puțin în 2 linguri de ulei, până când se înmoaie. Adaugi vinetele tocate, pasta de tomate și sare după gust. Lași pe foc pentru aproximativ 25 de minute, amestecând periodic, iar la sfârșit presari pătrunjelul fin tocat și amesteci.
Separat prăjești ficățeii în uleiul rămas și îi presari cu sare după gust. Îi scoți pe o farfurie și îi servești împreună cu vinetele.

Pregătire: 25 min.; Fierbere: 15 min.
Rețetă de Irodiea Pantelemon, Suceava

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!