FOTO: Mihai Nicolae
Rețetă de Florentina Elena Nagy, Lupeni, jud. Hunedoara
Preț: 10 lei-3 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 10 minute
Îți trebuie:
■ 1 castravete ■ 1 legătură de ceapă verde ■ 3 roșii
■ 3 lipii ■ 100 g măsline ■ 1 salată verde ■ 2 linguri ulei de măsline
■ 1 lămâie ■ 1 legătură pătrunjel verde ■ sare ■ piper
Pregătești așa: Pui pe plita încinsă lipiile și le coci ușor. Când sunt gata, le rupi ușor în bucăți cât mai mici și le pui separat într-un castron mare de sticlă. Cureți castravetele, îl tai fâșii și îl amesteci cu roșiile tăiate și cu ceapa rondele. Pui legumele peste bucățile de lipie și lași să absoarbă puțin zeama pe care o lasă. Speli salata și pătrunjelul. Tai salata fâșii și pătrunjelul cât mai mărunt. Adaugi în bolul cu legume și sosul de ulei, zeamă de lămâie, piper măcinat și sare. Amesteci și servești.