Fasole verde și boabe – rețete

Fasole verde și boabe sunt două ingrediente pe care le vom folosi pentru prepararea rețetelor de mai jos. O ciorbă cu fasole verde, cu gust discret de jambon afumat și pârjoale de fasole boabe, perfecte pentru o zi de post.

ciorba

Foto: Ciorbă cu fasole verde – Arhivă City PublishingSRL

Ciorbă cu fasole verde

Îți trebuie:
3 cepe
4 căței de usturoi
1 ardei
4-5 cartofi
400 g roșii cuburi în bulion
1 lingură chimen măcinat
1 linguriță coriandru măcinat
boia
1 l supă de pui
50 g orez
500 g fasole verde congelată
250 g jambon afumat
lămâie
Pregătești așa:
Cureți ceapa, ardeiul și usturoiul și le tai mărunt. Tai cuburi cartofii curățați și spălați și jambonul. Speli orezul și îl lași să se înmoaie în apă rece.
Încingi uleiul în oala pentru ciorbă și călești ceapa și usturoiul. Când devine translucidă, adaugi ardeiul, cartofii, fasolea, chimenul, boiaua și coriandrul. Amesteci, iar după câteva minute, stingi cu supa fierbinte și acoperi ingredientele completând cu apă caldă. După 10 minute de fierbere, pui orezul scurs, jambonul și lași să mai fiarbă 5 minute.
Sărezi ciorba la sfârșit și lași mesenii să-și acrească porțiile după gust, cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

Rețetă de Florica Faur,Jimbolia, jud. Timiș
Pregătire 20 minute; Fierbere 30 minute

 

 

parjoale

Foto: Pârjoale de fasole boabe – Arhivă City Publishing SRL

Pârjoale de fasole boabe

Îți trebuie:
250 g boabe de fasole albă
2 cartofi mari
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 ceapă mare
150 ml ulei
3-4 linguri pesmet
sare, piper, cimbru, boia dulce
1 cățel de usturoi
mărar sau pătrunjel
Pregătești așa:
Cureți, speli și fierbi toate legumele, până când se înmoaie. Scurgi legumele fierte și le treci prin mașina de tocat împreună cu boabele de fasole fierte. Condimentezi pasta cu verdeață fin tocată, usturoiul zdrobit, cimbru, boia, piper, o sărezi după gust și modelezi pârjoale, cu mâinile unse cu ulei. Dacă pasta e prea moale, adaugi 1-2 linguri de pesmet și aștepți 2-3 minute, să se umfle și să absoarbă umiditatea în exces.
Treci pârjoalele prin pesmet și le prăjești în baie de ulei încins. Le servești alături de un sos de roșii condimentat cu cimbru sau busuioc și cu murături ori salată de varză murată.

Rețetă de Natalia Neagu,Stoenești, jud. Argeș
Pregătire 40 minute; Coacere 15 minute

Încearcă și rețeta de Fasole verde cu telemea!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!