Fasole verde cu carne de vită

Fasole verde cu carne de vită, o mâncărică apreciată de întreaga familie, cu fasole verde proaspătă, congelată sau la cutie și carne de vită sănătoasă.
Este indicat să consumă carne de vită măcar o dată pe săptămână. Este considerată carne roșie deoarece conține mult fier, chiar mai mult decât carnea de pește și carnea de pui. Este folosită pentru prepararea ciorbelor, fripturi, mâncăruri cu sos sau pentru hamburgerul de vită. Carnea de vită tocată este și ea des folosită, de multe ori în amestec cu carne tocată de porc pentru prepararea cârnaților, sarmalelor, micilor. Conține diverse vitamine și minerale, fierul și zincul fiind cele mai importante.

fasole

Foto: Fasole verde cu carne de vită – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 kg carne de vacă
1,5 kg fasole verde proaspătă
200 g ceapă
50 g făină
50 g pastă de tomate
500 g roșii proaspete
25 g usturoi
100 ml ulei
2 g boia de ardei dulce
50 g pătrunjel verde
50 g mărar verde
30 g sare
Pregătești așa:
Cureți carnea de pielițe și o tai în 10 bucăți egale. Ceapa, curățată și spălată, o tai mărunt. Roșiile curățate și spălate le opărești, le cureți de pielițe și le tai în felii. Usturoiul curățat îl tai mărunt. Cureți păstăile de fasole verde proaspătă, le speli și le rupi în câte 2-3 bucăți pe care le fierbi în apă cu sare. Diluezi pasta de tomate cu puțină apă. Pătrunjelul și mărarul verde, spălat și curățat, îl tai mărunt.
Sărezi și înăbuși bucățile de carne, împreună cu ceapa în uleiul fierbinte, cu puțină apă rece, apoi adaugi apa în care a fiert fasolea (aproximativ 2 l). Când carnea este aproape fiartă, pui făina dizolvată în puțină apă rece (50 ml), pasta de tomate, sarea, boiaua de ardei, usturoiul și fasolea verde.
Continui fierberea 20-25 de minute. Adaugi roșiile și le fierbi încă 5 minute, apoi jumătate din cantitatea de pătrunjel și mărar. Servești fasolea caldă cu mărar și pătrunjel deasupra.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 90 minute
Rețetă de Viorica Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Încercați și Supa de vită cu spanac!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!