Fasole bătută, cu legume

Fasole bătută, cu legume. Este o mâncare pe care de cele mai multe ori o preparăm iarna. Dar plăcerea de a mânca fasole bătută ne face să o preparăm în orice anotimp. Este foarte sățioasă și gustoasă și în mod sigur apreciată de întreaga familie.

fasole

Foto: Fasole bătută, cu legume – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
500 g fasole boabe
1 morcov
1 gogoșar
1 ardei capia
1 căpățână de usturoi
Îți trebuie pentru garnitura de ceapă:
4 cepe
sare și ulei (pentru călit ceapa)
4 linguri pastă de ardei capia sau suc de roșii
1 linguriță pastă de tomate
Pregătești așa:
Speli fasolea și o lași la înmuiat de seara. A doua zi pui la fiert fasolea și, după ce a dat în clocot, o scurgi și o fierbi din nou în apă fierbinte cu puțină sare, împreună cu morcovul, gogoșarul și ardeiul capia, tăiate felii.
Când fasolea este fiartă bine, o scurgi de apă și o pui în blender împreună cu legumele cu care a fiert, până rezultă o pastă fină. Dacă dorești, mai poți adăuga din apa în care au fiert legumele, sare și usturoiul pisat. Pui fasolea în boluri și o servești cu ceapă călită, pe care o așezi deasupra.
Pregătești așa garnitura de ceapă:
În loc să o prăjești, poți căli ceapa în ulei și un strop de apă, iar atunci când este moale, adaugi 4 linguri de pastă de ardei capia sau suc de roșii, în care desfaci 
1 linguriță de pastă de tomate. Pregătită astfel, fasolea bătută are o culoare frumoasă și un gust mai dulce.

Pregătire: 30 minute: Fierbere: 80-90 minute
Rețetă de Lidia Pobirci, Tg. Jiu, jud. Gorj

Nu ezita să încerci și rețeta pe care o propunem aici, anume Tartă aperitiv cu fasole făcăluită.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!