Fanuropita – preparat grecesc

Fanuropita – preparat grecesc foarte apreciat și de români. Un desert deosebit, cu un gust special. Pentru aspect, poți decora fanuropita cu fructe confiate sau din dulceață care vor da și o savoare deosebită.

Foto: Fanuropita – preparat grecesc – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 cană zahăr
1 cană ulei de măsline
1 ¼ cană suc de portocale
1 cană nuci măcinate
1 cană stafide
4 căni făină
1 ½ lingurițe bicarbonat de sodiu
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
Pregătești așa:
Mixezi într-un bol încăpător zahărul cu sucul de portocale. Adaugi bicarbonatul, praful de copt, apoi uleiul și făina cernută. Amesteci foarte bine și vei obține un aluat de consistența unei smântâni mai groase, în care încorporezi nucile și stafidele și după care omogenizezi totul.
Torni compoziția într-o tavă bine unsă cu unt și tapetată din belșug cu făină și coci la foc mediu, aproximativ 30 de minute, până se desprinde de margini și se rumenește. Lași să se răcească, apoi o porționezi.

Pregătire 20 minute; Coacere 30 minute
Rețetă de Maria Iosip, Galați

Încearcă și Melomacarona, desert grecesc. Intri aici pentru a găsi rețeta.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!