Vis dulce cu mere și cremă de nucă

Vis dulce cu mere și cremă de nucă, un desert pentru cei mai exigenți oaspeți. Vom folosi în prepararea acestui desert nucă, mere, ciocolată – un trio de arome pentru un desert de succes. Vă oferim câteva sfaturi pentru a prepara mai ușor și mai bine un desert:
Făina se cerne întotdeuna înainte de a fi folosită, nu numai pentru curățare, dar mai ales pentru aerare.
Ouăle trebuie să fie proaspete. Se sparg separat într-o ceașcă și apoi se amestecă unele cu altele pentru a se evita deteriorarea întregii cantități, în cazul când un ou se dovedește vechi.
Înainte de a bate albușurile este indicat să fie ținute câteva ore la rece. La început se bat mai încet, apoi din ce în ce mai repede până când sunt bine întărite.
Pentru glazura din albuș bătut, se socotește câte o lingură de zahăr pudră pentru fiecare albuș.
Separarea albușului de gălbenușuri trebuie să se facă cu multă atenție, deoarece dacă ajunge puțin gălbenuș în albuș, acesta nu se va mai bate bine.

mere

Foto: Vis dulce cu mere și cremă de nucă – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:
200 g unt sau margarină
200 g zahăr pudră
6 gălbenușuri
200 g făină
150 g nucă măcinată
grăsime și făină pentru tavă
Pentru cremă:
1 kg mere curățate
6 albușuri
150 g zahăr pudră
150 g nucă măcinată
Pentru glazură:
50 g ciocolată de menaj
Pregătești așa:
1. Tai merele felioare și le călești într-o cratiță, în suc propriu, până se înmoaie. Mixezi margarina moale, aflată la temperatura camerei, împreună cu zahărul. După ce se dizolvă, adaugi treptat gălbenușurile, nucile și făina. Torni aluatul în tavă de 20×35 cm și coci blatul 1/4 oră, la foc mediu.
2. Bați albușurile spumă tare albușurile cu zahărul și le amesteci cu nucile. Scoți blatul, așezi merele în strat și pui deasupra bezeaua cu nucă. Continui coacerea la foc mic, circa 40 de minute.
3. După ce se răcește, o glazurezi cu ciocolată.

Rețetă de Andy Drienyovski, Nădlac, jud. Arad

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!