„Vânt spaniol”

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blatul I:
5 linguri zahăr
5 linguri făină
1/2 linguriță praf de copt
2 linguri cacao
2 linguri apă

Îți trebuie pentru blatul II (de bezea):
8 albușuri
400 g zahăr pudră
1 lingură oțet

Îți trebuie pentru cremă:
8 gălbenușuri
8 linguri zahăr
1 budincă vanilie
2 linguri făină
500 ml lapte
200 g unt
2 linguri cacao

Îți trebuie pentru glazură:
1/2 kg frișcă vegetală
50 g ciocolată menaj

Pregătești blatul I așa:
Bați 5 albușuri cu 5 linguri de zahăr, puțină sare și cu 2 linguri de apă. Adaugi 5 gălbenușuri, 5 linguri făină, 2 linguri cacao și 1/2 linguriță praf de copt. Amesteci ușor până se încorporează toate ingredientele. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt și torni compoziția.
Pregătești blatul II (de bezea) așa:
Bați cele 8 albușuri cu 400 g zahăr pudră și cu 1 lingură de oțet. După ce ai bătut bine, torni compoziția în aceeași tavă în care ai copt și primul blat, tapetată cu hârtie de copt.
Pregătești crema așa:
Freci gălbenușurile cu 8 linguri de zahăr, 1 plic de budincă de vanilie, 2 linguri de făină și cu 1/2 l lapte. Pui totul să fiarbă pe baie de aburi până se îngroașă. Lași să se răcească, apoi adaugi untul frecat spumă. Împarți crema în 2 părți, iar într-o parte adaugi 2 linguri de cacao.
Asamblezi prăjitura așa:
Blat I, cremă vanilie, blat bezea, cremă cacao și frișcă vegetală. Peste frișcă razi ciocolată de menaj.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă trimisă de Minerva Lupean, Câmpia Turzii, jud. Cluj

Dacă dorești rețeta unei prăjituri deosebite, intră aici.

Add Comment