Vafe cu migdale

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
400 g migdale
250 g zahăr
150 g miere de albine
1 1/2 lingură glucoză lichidă sau 50 g (1/2 dintr-un baton) de glucoză solidă
2 albușuri
125 ml apă
1 linguriță zahăr vanilat
vafe sau foi de napolitană
Pregătești așa:
Încălzești cuptorul, pui migdalele și le lași 8 min. la 200 de grade Celsius. După ce s-au prăjit migdalele, închizi cuptorul, dar le lași în continuare la căldură.
Pentru sirop amesteci mierea cu zahărul, glucoza, pui apa, amesteci și aduci totul în punctul de fierbere. Bați albușurile spumă cu un praf de sare. Când siropul este fiert, îl torni peste albușuri și mixezi totul timp de 10 minute. Apoi adaugi zahărul vanilat. Pui și migdalele tăiate feliuțe și amesteci. Umpli vafele cu spuma formată și presari feliuțele de migdale. Lași să stea o vreme la rece și apoi le poți da copiilor. Sunt delicioase, iar copiii nu se vor mai opri din mâncat. Poftă bună!

Pregătire: 35 minute; Coacere: 8 minute
Rețetă trimisă de Alina Văcaru, Iași

Add Comment