Un Cozonac altfel

Foto: Mihai Nicolae

 

 

Rețetă de la Codrin Ursachi, Bacău

Preț: 22 lei-6 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie
pentru aluat: 500 g făină 50 g drojdie 100 g zahăr 250 ml lapte 4 ouă 100 g Delma pentru copt
și gătit 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriță sare zahăr pudră

Îți trebuie pentru umplutura de alune: 150 g alune măcinate 100 ml lapte 50 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat un praf de scorțișoară 1 lingură rom Îți trebuie pentru umplutura de mac: 100 g semințe de mac 100 ml lapte 50 g zahăr un praf scorțișoară 1 linguriță rom

Îți trebuie pentru umplutura de nuci: 150 g nuci măcinate 50 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 50 g cacao 1 linguriță rom 2 albușuri 100 ml lapte

Pregătești aluatul așa: Faci mai întâi o maia din drojdie, puțină făină, zahăr și un pic de lapte și lași să crească într-un loc cald. Amesteci restul făinii cu 3 ouă, margarina Delma pentru copt și gătit, zeama de lămâie, sare și maiaua. Adaugi laptele și frămânți până devine un aluat elastic. Lași apoi aluatul să crească, la căldură.

Pregătești prima umplutură așa: Încălzești laptele, adaugi zahărul, zahărul vanilat, alunele, scor-țișoara și romul. După ce dă în clocot, iei vasul de pe foc. Pregătești umplutura
de mac așa: Dizolvi zahărul și scorțișoara în lapte fierbinte și apoi adaugi macul și romul. După un clocot, iei de pe foc și lași să se răcească.

Pregătești umplutura
de nuci așa: Bați albușurile spumă, adaugi zahărul, zahărul vanilat, cacaua, romul, laptele și nuca. Împarți aluatul în trei părți și, din fiecare întinzi o foaie. Pe fiecare foaie întinzi apoi umplutura și rulezi. Cele trei rulouri cu umpluturi diferite le împletești în 3 cât mai strâns. Așezi umplutura în tava unsă și o ungi cu ou bătut. Coci cozonacul circa 30-40 de minute.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!