Maria Grigore, loc. Slobozia, jud. Ialomița
Îți trebuie:
- 1 kg făină
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe zahăr
- drojdie cât o nucă
- 300 g miez de nucă
- 300 g brânză oaie (sfărâmată)
- 100 g zahăr.
Pregătești așa:
Din făină, apă, sare, zahăr și drojdie frămânți o cocă care trebuie să se dezlipească de mâini. Lași la dospit 1 oră. În acest timp miezul de nucă, mărunțit, îl amesteci cu brânza de oaie și zahărul. Întinzi foi subțiri, de mărimea unei farfurii și pe fiecare foaie, întinzi compoziția și o împarți în jumătate. Presari marginea cu o furculiță. Coci la cuptor 30 minute până se rumenesc. Bunica le cocea la cuptor de pământ. Acest gust desăvârșit nu-l găsești la alte preparate. Vă doresc poftă bună cu această rețetă.