Trufe de măceșe

Crema ganache s-a dovedit a fi foarte versatilă. Mici cantități de cremă răcită, îmbrăcate în haine generoase de cacao, s-au transformat în trufe ce i-au delectat pe toți cei ce le-au degustat. Bătută spumă, a devenit spuma perfectă pentru a umple blaturi, iar turnată în straturi fine, peste prăjituri și răcită în frigider, a servit drept glazură pentru cele mai pretențioase gusturi. Preparată astăzi cu toate cele trei tipuri de ciocolată – albă, neagră și cu lapte, tolerând orice aromă și adaos plăcut aromat, ganache e o cremă care conferă personalitate oricărui desert, de la trufe la tarte și torturi aniversare.

Foto: Trufe de măceșe -Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
100 g nuci crude
100 g caise uscate
4 linguri pudră de măceșe
2 linguri ulei de cocos
2 lingurițe ghimbir pudră
1/2 linguriță vanilie
1 linguriță scorțișoară măcinată
Îți trebuie pentru final:
1 lingură pudră de cacao
1 lingură pudră de măceșe
Pregătești așa:
Nucile tocate le amesteci cu restul ingredientelor. Pui compoziția în frigider, timp de 10 minute, apoi formezi cu mâna 15-20 de trufe mici, rotunde.
După ce sunt gata, le treci prin amestecul de cacao și pudră de măceșe. Le ții la rece până la servire.

Pregătire: 40 minute; Răcire: 10-20 minute
Rețetă de Adela Petre, Ibănești Pădure, jud. Mureș

Add Comment