Trufe de ciocolată – desert de lux

Rețeta următoare cu titlul, Trufe de ciocolată – desert de lux, este un desert concentrat, dar bun de gustat în porții mici.
Trufele sunt un desert destul de simplu de preparat, cu tot felul de arome, fie că este vorba de trufe cu apă de trandafiri, cu whisky, cu scorțișoară, cu ciocolată și căpșuni etc. Putem spune că, dacă luxul este întruchipat într-o bomboană, aceea este trufa. Nu se știe exact cum a apărut în istoria deserturilor, dar se pare ca din întâmplare. Primele trufe de ciocolată au fost inventate în secolul al XX-lea, mai exact în anul 1920 de către un renumit cofetar francez al acelor timpuri, respectiv de – Auguste Escoffier. Acesta, accidental, a pus smântâna în starea ei fierbinte peste bucățile solide de ciocolată.
Trufa de ciocolată are un centru care poartă denumirea de – ganache. În acest centru se găsește o combinație între smântână cu conținut ridicat de grăsime și ciocolată solidă albă sau neagră.

Foto: Trufe de ciocolată – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
200 g ciocolată de menaj
3 gălbenușuri
3 linguri zahăr
100 g unt sau unt de cocos
75 g pudră de cacao
1 lingură whisky
Pregătești așa:
Freci zahărul cu gălbenușurile pe baie de aburi, până obții o pastă omogenă, deschisă la culoare. După ce s-a răcorit, adaugi untul aflat la temperatura camerei și freci în continuare. Topești la bain-marie ciocolata și, după ce o iei de pe sursa de căldură, o amesteci împreună cu whisky sau altă băutură aromată. Lași ciocolata să se răcească și o amesteci împreună cu compoziția cu unt.
Întinzi compoziția în tava tapetată cu folie alimentară unsă. O păstrezi în frigider până a doua zi.
Tai pătrate pe care le modelezi în formă de sfere și le treci prin pudra de cacao. Le păstrezi la rece.

Pregătire 25 min.; Fierbere 5 min.
Rețetă de Ioana Preda, București

Intră aici și încearcă și această rețetă de trufe.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!