Triunghiuri cu tofu – preparat danez

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
2 căni făină
300 g brânză tofu simplă
1 cană margarină moale
1 plic zahăr vanilinat
miere, după gust
coajă de lămâie eco
200 g gem de caise sau alt gem acrișor
100 g nucă măcinată
Pregătești așa:
Mixezi margarina moale împreună cu brânza rasă fin, zahărul vanilinat, coaja de lămâie și miere, după gust. Adaugi treptat făina și omogenizezi. Când ai obținut un aluat potrivit de tare, care să poată fi întins cu ușurință, îl învelești în folie de plastic și îl păstrezi 1/2 oră în frigider.
Razi fin brânza tofu rămasă și o amesteci împreună cu gemul și nuca.
Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4-5 mm și tai pătrate pe care le umpli cu amestecul de nuci, gem și tofu. Le pliezi pe diagonală și le așezi în tavă. Le coci la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă  de Elena Râncioagă, Izvoru, jud. Prahova

Pentru a-ți fi mai ușor să o pregătești, urmărește cum a fost gătită această rețetă la noi în bucătărie! Intră pe canalul de youtube Practic Bucatarie!

Add Comment