Trei idei de deserturi delicioase

Aveți nevoie de mai multe rețete de dulciuri pentru o aniversare? Iată trei rețete delicioase de Nuci, Biluțe de energie și Chec de banane.

Foto: Nuci

Nuci

Ingrediente:
1 cană osânză
1 cană zahăr
1 pachet margarină
3 ouă
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță oțet
1 praf de sare
90 g făină
Pentru umplutură:
4 căni nuci măcinate
1 borcan dulceață de caise
Preparare aluat:
Într-un bol adăugați osânza, zahărul, margarina, ouăle și praful de sare. Într-o cană adăugați praful de copt/bicarbonatul de sodiu împreună cu oțetul și lăsați să reacționeze; adăugați în bol și amestecați până obțineți o pastă bine omogenizată. Adăugați făina treptat până obțineți un aluat omogen dar nu foarte ferm.
Preparare umplutură:
Într-un alt bol, adăugați nucile măcinate și dulceață îndeajuns cât să obțineți o compo-ziție bine omogenizată. Ungeți forma de nuci pe ambele părți cu ulei sau unt și puneți bile de aluat de mărimea unei cireșe în forme (faceți mai mari bilele dacă forma vă cere) și coaceți la foc mic, pe ambele părți până sunt făcute. Transferați jumătățile de nuci pe o farfurie și lăsați-le să se răcească.
Odată răcite, adăugați o cantitate generoasă de umplutură, uniți nucile și dați-le prin zahăr pudră.

Foto: Biluțe de energie


Biluțe de energie

Se scot sâmburii la 150 g curmale. Se adaugă 1 lingură unt de arahide și 1-2 lingurițe nucă de cocos într-un robot de bucătărie și se pulsează până devine o pastă omogenă.
Cu ajutorul unei lingurițe se ia umpltura și se formează bile de mărime egală (umeziți mâinile dacă este necesar când le formați).
Treceți bilele prin nuca de cocos sau cacao și păstrați într-un recipient de sticlă până se consumă.

Foto: Chec de banane


Chec de banane

Preîncălziți cuptorul la 150°C. Într-un castron, pasati 2 banane coapte, adăugați puțină zeamă de lămâie pentru a-și păstra culoarea, adăugați 128 g zahăr brun și 50 ml ulei de cocos și amestecați bine. Adăugați 2 ouă pe rând, amestecând în mod constant, apoi esență de vanilie și dați deoparte.
Într-un alt castron amestecați 256 g făină, câte 1 linguriță bicarbonat de sodiu și praf de copt, 1 vârf de linguriță de sare. Adăugați ingredientele uscate peste cele umede, apoi 1 mână de nuci și 1 mână ciocolată neagră, tăiată de mărimea unui bob de mazăre și turnați compoziția într-o formă de cozonac tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptor, 1 oră la 150°C sau până trece de testul scobitorii.

Rețete de Viviana Blihoghe, www.moodsandcravings.com

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!