Trandafirul negru

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru foi:
600 g făină
200 g zahăr pudră
1 ou
100 g margarină
1 plic praf de copt
2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
1 vârf cuțit de sare
200 ml lapte
Îți trebuie pentru umplutura de mac:
200 g mac
250 g zahăr
200 g făină
1 plic praf de copt
100 g margarină
200 ml lapte călduț
3 plicuri zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
Îți trebuie pentru cremă:
1 l lapte
3 plicuri budincă de vanilie
1 1/2 pachet margarină
250 g zahăr pudră
2 fiole esență de vanilie
Îți trebuie pentru glazură:
200 g ciocolată neagră
+ 4 linguri lapte
Pregătești foile așa:
Amesteci ingredientele, frămânți bine, până obții o compoziție omogenă și întinzi 6 foi, dintre care două le coci normal, pe dosul unei tăvi (23×33 cm), până încep să se rumenească frumos. Cele 4 foi rămase le umpli cu umplutura de mac.
Pregătești umplutura așa:
Laptele, margarina și zahărul le pui într-un vas pe foc, până se topesc. Apoi adaugi macul, coaja de lămâie și amesteci puțin, pentru a opări macul. Iei de pe foc și adaugi făina, zahărul vanilat și praful de copt și le amesteci până se omogenizează. După ce umpli foile cu această compoziție, le rulezi ca pentru cozonac.
Așezi cele 4 rulouri într-o tavă, pe o hârtie de copt, una lângă alta. Ele vor crește în cuptor. Le coci circa 50 de minute, după care le lași la răcit.
Pregătești crema așa:
Pui laptele la fiert și faci budinca, apoi, separat, mixezi margarina cu zahărul pudră și o amesteci cu budinca răcită. Pe una dintre foile coapte normal pui jumătate din cremă, apoi așezi ruladele, deodată (nedezlipite), cu ajutorul foii de copt. Pe urmă întinzi crema rămasă și așezi deasupra cealaltă foaie coaptă.
Deasupra prăjiturii torni ciocolată topită și decorezi după dorință. Lași prăjitura peste noapte într-un loc răcoros (nu în frigider), iar a doua zi o poți tăia.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 70 minute
Rețetă de Denisa Vasilica Peter, sat Boiu, jud. Bihor

Intră aici și vei descoperi o rețetă de tort simplă, dar de efect.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!