Tortul bărbatului pofticios

Foto: Mihai Nicolae

Tortul bărbatului

Rețetă de Iordana Vasile, Buzău

Preț: 24 lei-12 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie: 250 g zahăr, 4 ouă, 2 plicuri zahăr vanilat, 150 g făină, 1 plic praf de copt, 500 g vișine (400 g fără sâmburi), 1 plic gelatină, 1 plic cremă de vișine, 300 ml frișcă, cireșe, fulgi de ciocolată
sau ciocolată rasă, frunzulițe de lămâiță, 3-4 linguri vin roșu bun

Foto: Mihai Nicolae

Pregătești așa: Deschizi cuptorul și-l programezi la temperatura de 200º Celsius. Bați ouăle spumă cu 4 linguri de apă caldă, cu 100 g zahăr și cu zahărul vanilat. Adaugi făina și praful de copt stins. Coci compoziția într-o formă cu diametrul de cca. 25 cm, timp de 20 de minute. După răcire, pui inelul special în jurul tortului. Amesteci vișinile fără sâmburi cu restul de zahăr și le lași 40 de minute, să lase zeamă. Pui vișinile pe blat. Amesteci gelatina cu 250 ml suc de vișine și o pui peste blat. Pregătești crema de vișine după indicațiile de pe pachet și adaugi vinul. Bați frișca tare cu 3/4 din ea, o amesteci cu crema și o întinzi peste blatul cu fructe. După ce înlături inelul, ornezi marginile tortului cu frișca rămasă. Deasupra mai pui ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată, cireșe, vișine, cu sâmburi și codițe și din loc în loc frunze de lămâiță. Îl lași la răcire timp de 3 ore. Tai tortul apoi în 12 porții. Fiecare porție are aproximativ 285 calorii. Este un tort deosebit de aromat, rafinat și răcoritor, care place și bărbaților.

Add Comment