Tort zebră cu cremă de banane

Tortul pe care vi-l prezentăm mai jos, Tort zebră cu cremă de banane, este foarte gustos. Cu toate că suntem în plină vară și avem la îndemână foarte multe fructe, acest tort folosește pentru cremă, bananele.
Aceste fructe apreciate și consumate de foarte multă lume sunt considerate „mâncarea săracului„ în anumite zone ale lumii, pentru că fac parte din dieta zilnică a multor populaţii şi conţin nutrienţi esenţiali. Dar, acestea sunt considerate o o delicatesă exotică în ţările aflate mai departe de tropice.
Specialiştii avertizează însă că, la ora actuală, întreaga recoltă de banane a lumii se află în pragul unui „dezastru” din cauza unei ciuperci imune la pesticide, Black Sigatoka. Semnalul de alarmă a fost tras după ce recent ciuperca a început să afecteze plantaţii din Mozambic şi din Iordania, după ce a distrus recoltele din sud-estul Asiei.

Foto: Tort zebră cu cremă de banane – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:
3 ouă
120 ml ulei
120 ml lapte rece
150 g zahăr
250 g făină + 2 linguri
2 linguri cacao
1 esență de vanilie
1 praf de copt
un praf de sare
Pentru cremă:
1 cutie cremă de brânză
150 ml frișcă lichidă
2 banane pasate
2 plicuri zahăr vanilat
100 g zahăr praf
ciocolată pentru ornat
Preparare:
Se mixează ouăle cu laptele, uleiul și zahărul, timp de 10 min. Se înglobează făina amestecată cu praful de copt, sarea și vanilia. Se împarte compoziția în două. În jumătate se pune cacao, iar în restul cele 2 linguri de făină.
În mijlocul formei de tort tapetate cu hârtie de copt se pun 2 linguri din compoziția galbenă, apoi, tot în mijloc, 2 linguri din compoziția brună și continui până termini ambele compoziții. Se dă blatul la copt 15-20 min.
Se mixează crema de brânză cu frișca, zahărul praf, bananele și vanilia până se obține o cremă consistentă. Dacă nu este suficient de tare, se poate pune un plic de gelatină, pregătită conform indicațiilor.
Blatul răcit se taie în două părți egale. Se însiropează fiecare foaie de blat cu sirop de zahăr caramel, se unge blatul cu o parte de cremă, iar cu restul se ornează tortul. Pe deasupra se rade ciocolată.

Rețetă de Elena Potra, com. Bârzava, jud. Arad

Încercați și tortul de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!