Tort Yin și Yang

Mai jos aveți rețeta de Tort Yin și Yang, care poate fi completat cu succes de un pahar de Fetească Neagră. Nu este ușor de preparat, dar la final, aspectul deosebit ne dă o mare satisfacție.

 

tort

Foto: Tort Yin și Yang – Arhivă Burda România

 

Ingrediente
Blat rotund:
6 ouă
5 linguri făină
6 linguri zahăr pudră
2 linguri cacao
Blat dreptunghiular:
10 ouă
10 linguri zahăr pudră
8 linguri făină
arome
coajă de lămâie, portocală, lime
Cremă:
6 ouă
400 g unt
300 g zahăr
50 g cacao
arome (eu adaug 45 linguri de rom)
Sirop:
150 ml apă
50 g zahăr
coajă de lămâie și portocală
rom
cuișoare
2-3 boabe de ienibahar
nucșoară
Preparare:
1. Pentru blatul rotund, se freacă gălbenușurile cu zahărul, se adaugă făina și cacaua.
Albușurile se bat spumă și se adaugă în compoziția cu gălbenușuri. Se unge o foaie de copt cu unt, se tapetează cu făină și se pune într-o formă rotundă de 24 cm. Se coace la foc mediu.
2. Pentru blatul dreptunghiular, se freacă gălbenușurile cu zahărul, se adaugă făina și aromele. Albușurile se bat spumă separat. Se amestecă cele două compoziții, albușurile adăugându-se în compoziția de gălbenușuri. Se coace în tava dreptunghiulară a cuptorului, cu hârtie de copt unsă cu unt și tapetată cu făină.
3. Pentru cremă, se freacă ouăle întregi cu zahărul și cacaua. Compoziția se fierbe la foc mic la bain-marie, până se îngroașă. Untul se freacă și se amestecă împreună cu compoziția fiartă și răcită.
4. Se fierb ingredientele pentru sirop și se strecoară.
5. Blatul rotund se taie în două foi. Blatul dreptunghiular se taie pe lungime, în fâșii subțiri de 2 cm. Se pune pe un platou prima foaie a blatului rotund, se însiropează și se unge cu cremă.
Se unge cu cremă o fâșie din blatul dreptunghiular și se rulează strâns. Se așază mica ruladă obținută în mijlocul blatului rotund. Se ung pe rând alte fâșii care se înfășoară pe rând, în jurul primei rulade, până fâșiile ajung la marginea blatului rotund. Se însiropează blatul și se unge cu cremă, apoi se acoperă cu blatul rotund rămas. Se însiropează și se îmbracă tortul în cremă. Se răcește peste noapte.

Sfat: Îl puteți decora cu fructe de pădure, felii de citrice confiate sau orice alt decor convine pentru evenimentele pentru care preparați acest tort. Tortul Yin și Yang

Intră aici și încearcă și această rețete de tort.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Tags:,

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!