Tort umplut cu gem de corcodușe

corcodușe

10 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 30 minute

Pentru blat îți trebuie:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 praf copt
  • 1 borcan gem corcodușe
  • 250 g frișcă
  • fructe pentru decor
  • 200 g frișcă pentru sirop

Îți trebuie pentru umplutură: 

  • gem de corcodușe

Pregătești așa:

Bați albușurile spumă, adaugi zahărul, găl-benușurile și făina amestecată cu praful de copt. Coci blatul la foc potrivit într-o tavă rotundă. După ce s-a răcit, îl secționezi și îl însiropezi cu apă fiartă amestecată cu zahăr.

Montezi tortul așa:

Întinzi gemul de corcodușe între cele două blaturi, după care îl îmbraci în frișcă.
Ornezi cu corcodușe trecute prin zahăr ars. (Rețetă trimisă de Laura Boandă, Târgoviște/Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae)

Ce trebuie să știi despre corcodușe:

  • Aparent un pom cu fructe banale: corcodușe, în realitate o mică fabrică de vitamine.
  • Corcoduşul este o specie de plante care aparţine genului Prunus, fiind originar din centrul şi estul Europei, însă regăsindu-se de timpuriu în sud-vestul şi centrul Asiei.
  • Acest timp de arbore înfloreşte timpuriu primăvară fiind printre primii copaci ale căror fructe se coc.
  • Corcoduşele sunt bogate în vitamine din grupul B, vitamina C, proteine, zaharuri, substanţe minerale (potasiu, fier, magneziu, calciu, fosfor) şi o mare cantitate de acid citric. Sub formă de compot, suc sau gem, ele nu trebuie să lipsească din dieta noastră de vară.
  • Corcoduşele conţin multă apă şi foarte puţine calorii, de aceea sunt recomandate în curele de slăbire mai ales sub formă de suc proaspăt.
  • Corcoduşele sunt folositoare tuturor pentru că ajută la revigorarea şi tonificarea organismului. corcoduşele aduc beneficii în afecţiunile respiratorii acute sau în bolile stomacului.
  • Sâmburii acestor fructe sunt buni pentru calmare şi relaxare, fiind recomandată arderea acestor sâmburi în care camera în care doriţi să petreceţi o parte din timp.
  • Corcoduşele pot fi consumate şi pregătite în diverse moduri: crude, prin producerea de compoturi sau prin folosirea pentru acritul diferitelor preparate culinare. De asemenea, acestea pot reprezenta fructele de bază pentru cei care vor să-şi facă propria ţuică.

Citeste si:

Add Comment