Tort umplut cu gem de corcodușe

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rețetă de Laura Boandă, Târgoviște

10 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 30 minute

Pentru blat îți trebuie:

6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
1 praf copt
1 borcan gem corcodușe
250 g frișcă
fructe pentru decor
200 g frișcă pentru sirop
Îți trebuie pentru umplutură:

gem de corcodușe
Pregătești așa:

Bați albușurile spumă, adaugi zahărul, găl-benușurile și făina amestecată cu praful de copt. Coci blatul la foc potrivit într-o tavă rotundă. După ce s-a răcit, îl secționezi și îl însiropezi cu apă fiartă amestecată cu zahăr.

Montezi tortul așa:

Întinzi gemul de corcodușe între cele două blaturi, după care îl îmbraci în frișcă.
Ornezi cu corcodușe trecute prin zahăr ars.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!