Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae
Rețetă de Laura Boandă, Târgoviște
10 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 30 minute
Pentru blat îți trebuie:
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
1 praf copt
1 borcan gem corcodușe
250 g frișcă
fructe pentru decor
200 g frișcă pentru sirop
Îți trebuie pentru umplutură:
gem de corcodușe
Pregătești așa:
Bați albușurile spumă, adaugi zahărul, găl-benușurile și făina amestecată cu praful de copt. Coci blatul la foc potrivit într-o tavă rotundă. După ce s-a răcit, îl secționezi și îl însiropezi cu apă fiartă amestecată cu zahăr.
Montezi tortul așa:
Întinzi gemul de corcodușe între cele două blaturi, după care îl îmbraci în frișcă.
Ornezi cu corcodușe trecute prin zahăr ars.