Tort umplut cu gem de corcodușe

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rețetă de Laura Boandă, Târgoviște

10 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 30 minute

Pentru blat îți trebuie:

6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
1 praf copt
1 borcan gem corcodușe
250 g frișcă
fructe pentru decor
200 g frișcă pentru sirop
Îți trebuie pentru umplutură:

gem de corcodușe
Pregătești așa:

Bați albușurile spumă, adaugi zahărul, găl-benușurile și făina amestecată cu praful de copt. Coci blatul la foc potrivit într-o tavă rotundă. După ce s-a răcit, îl secționezi și îl însiropezi cu apă fiartă amestecată cu zahăr.

Montezi tortul așa:

Întinzi gemul de corcodușe între cele două blaturi, după care îl îmbraci în frișcă.
Ornezi cu corcodușe trecute prin zahăr ars.

Add Comment