Tort Stracciatella cu vişine

Tort Stracciatella cu vișine este un desert deosebit pentru evenimente deosebite, dar și pentru o zi de duminică în familie, un tort foarte fin.
Crema stracciatella este o cremă fină, foarte ușor de preparat, la care se poate adăuga bucăți de ciocolată. Poate fi folosită ca atare sau se poate adăuga fructe: zmeură, căpșuni, mure, afine etc.

tort

Foto: Tort Stracciatella cu vişine – Arhivă Burda România

 

Îţi trebuie pentru blat:
3 ouă
3 linguri zahăr
1 lingură făină
câte 1 lingură unt şi pesmet fin pentru formă
2 linguri nucă fin măcinată
Îţi trebuie pentru crema de ciocolată:
100 g ciocolată de menaj
100 ml frişcă lichidă
2 linguri nucă mărunţită
Îţi trebuie pentru crema stracciatella:
200 g brânză dulce
500 g frişcă
50 g zahăr
100 g ciocolată
1 plic gelatină
200 g vişine fără sâmburi
Îţi trebuie pentru decor:
200 g vișine fără sâmburi
50 g zahăr
1 plic gelatină
50 g frişcă
Pregăteşti aşa:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, apoi încorporezi pe rând gălbenuşurile, făina şi nucile. Torni aluatul în tava de 24 cm, unsă şi tapetată cu pesmet şi coci blatul la foc mediu, 20 de minute.
După ce blatul s-a răcit, îl ungi cu crema de ciocolată, obţinută din ciocolata topită la bain-marie împreună cu frişca, la care adaugi nucile.
Pentru stracciatella, mixezi brânza dulce, zahărul, frişca și gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când crema s-a răcit, încorporezi ciocolata rasă. Întinzi un strat de cremă stracciatella peste crema de ciocolată, aşezi vişine, din nou crema, vişine şi le acoperi cu cremă. Păstrezi tortul în frigider.
Mixezi în blender vișinele, până obţii un piure fin. Îl fierbi 2-3 minute, cu zahărul, până se dizolvă. Iei vasul de pe foc, pasezi printr-o sită deasă piureul şi îl amesteci cu gelatina hidratată. Acoperi tortul cu un strat fin de jeleu de vişine. Îl păstrezi în frigider 2 ore, după care îl decorezi cu frişcă şi vişine.

Concurent Mihaela Neamț, Satu Mare

Intră și aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!