Tort rapid, cu pișcoturi

Tort rapid cu pișcoturi. După cum spune și titlul rețetei este vorba despre un dulce rapid. Timpul ne presează, plecăm dimineața la serviciu, venim seara acasă. Cu toate astea trebuie să avem grijă ca în fiecare zi familia să nu ducă lipsă de o mâncare gătită în casă. Tortul rapid cu pișcoturi este cea mai bună alegere.
În cel mult 30 de minute, tortul nostru este gata. Și nu numai atât, este delicios, este arătos, este fabulos!

Foto: Tort rapid cu pișcoturi – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
150 g zahăr
3 gălbenușuri
100 g unt
150 ml lapte
esență de rom
150 g nuci măcinate
100 g stafide
600 g pișcoturi
100 g gem de caise sau de coacăze
200 g frișcă pentru decor
1 linguriță merișoare deshidratate
Pregătești așa:
Înmoi stafidele în apă călduță, cu esență de rom. Tai pișcoturile cubulețe.
Fierbi la foc mic gălbenușurile cu laptele și zahărul, până se topește zahărul, iar crema se îngroașă. După ce se răcește crema, o adaugi lingură cu lingură în untul aflat la temperatura camerei, în prealabil mixat spumă. În crema obținută, adaugi nucile, stafidele scurse și cubulețele de pișcoturi.
Tapetezi cu folie de plastic o tavă mică, pentru tort (16 cm). Pui compoziția și o presezi ca să fie stratul uniform. Dai la rece până a doua zi.
Scoți tortul din formă și întinzi un strat fin de gem, în prealabil ușor încălzit. După ce s-a răcit gemul, ornezi cu frișcă și cu decoruri de sezon sau adaptate evenimentului.

Pregătire 20 minute; Fierbere 10 minute
Rețetă de Andy Drienyovski, Nădlac, jud. Arad

Tags:

Add Comment