Tort „Poveste de iarnă” 

Foto: Tort „Poveste de iarnă„ – foto cititor – Arhivă Burda România


Îți trebuie pentru blat:
200 g albușuri
150 g făină
3 linguri de zahăr pudră
1 plic de praf de copt
1 lingură de mac
3-4 picături de esență de migdale.
Pentru cremă:
300 ml frișcă lichidă îndulcită
100 g ciocolată albă
200 g mascarpone
2 linguri de lapte
Pregătești așa:
Se mixează albușurile (de la temperatura camerei) cu zahărul pudră, până devine o bezea fermă. Se adaugă făina, praful de copt, macul și esența și se amestecă cu o lingură de lemn.
Se toarnă compoziția într-o tavă cu diametrul de 21 de cm și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25-30 de minute.
Se topește ciocolata cu laptele și se lasă să se răcorească. Se adaugă peste frișca mixată și se mai mixează 1 minut să se omogenizeze compoziția. Se pune și mascarponele în frișcă și se mai mixează un minut.
Blatul de tort, se taie în 3 foi, care se umplu cu cremă. Se acoperă tortul cu cremă, se presară nuca de cocos și se ornează după preferință. Se dă tortul la rece peste noapte.

Rețetă de Rahela Velicu, Zimnicea, jud. Teleorman

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!