Rețetă de Doina Stancu, Reșița, jud. Caraș-Severin
10 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 75 minute
Îți trebuie pentru un blat mai mic:
- 4 gălbenușuri
- 1 lingură untură
- 3 linguri miere
- 8 linguri zahăr
- 1 linguriță bicarbonat
- puțină zeamă de lămâie
- 450-500 g făină
Îți trebuie pentru cremă:
- 4 albușuri
- 2 pahare de zahăr (de 150 g)
- 1 lingură marmeladă
Pregătești așa:
Freci gălbenușurile cu zahărul până se dublează cantitatea și zahărul se topește. Adaugi untura, mierea, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, făina și amesteci până obții o cocă potrivită. Împarți coca în 5 biluțe din care faci 5 foi pe dosul tăvii de tort, unsă cu puțină untură de fiecare dată când întinzi câte o foaie. Coci fiecare foaie circa 15 minute.
Pregătești crema așa:
Bați albușurile cu zahărul până se întăresc și adaugi lingura de marmeladă. Trebuie să bați foarte bine această cremă, căci altfel scade din volum. După ce s-au copt foile și s-au răcit, le umpli cu această cremă și poți folosi cremă și pentru decorare sau poți lăsa tortul simplu.