Tort cu cremă mascarpone și Tort cu zmeură

Am ajuns la torturi. Cine nu-și dorește un tort gustos și frumos ornat pentru masa de Paști? Mai jos vă prezentăm rețetele a două torturi, Tort cu cremă mascarpone și Tort cu zmeură. Spor și postă bună!

Foto: Tort cu cremă mascarpone – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
200 g făină
100 g unt
60 g zahăr
1 ou
Îți trebuie pentru cremă:
250 ml lapte
80 g zahăr
1 budincă cu gust de frișcă
150 g mascarpone
Îți trebuie pentru ornat:
50 g bombonele colorate
1 plic gelatină incoloră
Pregătești blatul așa:
Amesteci făina cu untul, zahărul și oul și frămânți. Dacă aluatul este tare poți pune puțin lapte. Învelești aluatul în folie și îl pui la rece pentru 30 de minute.
Pregătești crema așa:
Tapetezi o formă cu diametrul de 23 cm, pui aluatul și dai la copt timp de 15 minute. Înțepi aluatul cu furculița. Pui laptele la fiert cu zahărul și adaugi praful de budincă, amestecat în prealabil cu puțin lapte. Iei budinca fiartă de pe foc și o amesteci până se răcește bine. Apoi amesteci budinca cu mascarpone și, dacă e nevoie, pui zahăr și esență după preferință.
Pui crema pe blat, așezi bombonelele și torni gelatina. Lași la rece până se întărește gelatina.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Lako Iuliana, com. Cenad, jud. Timiș

 

Foto: Tort cu zmeură – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
6 ouă
200 g făină
200 g zahăr, 50 g unt
1 lămâie+zahăr vanilat
Îți trebuie pentru cremă:
1 l lapte
250 g nuci măcinate
7 linguri zahăr tos
2 plicuri budincă de vanilie
2 linguri esență de rom
200 g zmeură
200 g gem de zmeură
1 plic gelatină
Pregătești așa:
Bați spumă albușurile, adaugi treptat zahărul și încorporezi pe rând gălbenușurile și untul topit. Adaugi făina în ploaie, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie. Tapetezi o formă de tort, torni aluatul rezultat și dai la cuptor pentru 45 de minute.
Prepari o budincă (1 plic) după indicațiile de pe ambalaj și o lași să se răcească. Adaugi nucile măcinate și esența de rom și amesteci bine. Celălalt plic de budincă îl pregătești separat (fără nucă) și îl folosești la ornat tortul.
Când blatul s-a răcit, îl tai în două. Pe prima foaie întinzi gem, apoi crema de budincă cu nucă. Așezi cea de-a doua foaie, peste care pui cea de-a doua budincă, inclusiv pe margini. Ornezi cu zmeură, peste care torni gelatina transparentă.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Rodica Gabără, Suceava

Încearcă și tortul de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!