Tort Pascal și Pască fără aluat

Vă oferim alte două rețete care sunt preparate de foarte multe gospodine pentru sărbătorile de Paști. Este vorba despre un tort delicios, Tort Pascal și o pască ușor de făcut, Pască fără aluat.

Foto: Tort Pascal


Îți trebuie pentru blat:
12 ouă
12 linguri zahăr
8 linguri făină
2 linguri cacao
4 linguri nucă măcinată
2 zahăr vanilat
esență rom
esență lămâie
1 praf de copt
Îți trebuie pentru cremă:
5 gălbenușuriTort
10 linguri zahăr
500 g unt gras de 82%
nucă măcinată
esență de vanilie
Își trebuie pentru ornat:
nucă de cocos
ouă de ciocolată
1 iepuraș
colorant verde
Pregătești blaturile așa:
Se fac 3 blaturi din câte 4 ouă. Pentru primul blat se bat spumă 4 albușuri cu sare, se adaugă treptat  zahărul și se bate până compoziția este tare. Se adaugă și zahărul vanilat, se adaugă gălbenușurile și 4 linguri făină amestecată cu praful de copt. Se amestecă totul bine și de toarnă compoziția într-o tavă rotundă detașabilă, tapetată cu hârtie de copt. Se coace 180 grade C, până este gata.
La fel se procedează și cu blatul de cacao. Se adaugă cacao, esență de rom și 2 linguri făină. La blatul cu nucă se pune esența de lămâie, 2 linguri făină și 4 linguri nucă măcinată. Se lasă la răcit toate cele trei blaturi.
Pregătești crema așa:
Se bat spumă gălbenușurile cu zahăr și se fierbe la bain-marie până este gata. Se lasă la răcit. Separat se bate spumă untul și cu o lingură se adaugă treptat crema fiartă în unt. Se mai adaugă nuca, esența de vanile.
Asamblare:
Se pune primul blat pe o tavă de tort, se împarte crema în 3 părți. Se adaugă o parte, blatul de cacao, cremă, blatul de nucă și se îmbracă tortul cu restul de cremă. Se ornează cu nucă de cocos amestecată înainte cu colorantul verde. Se dă tortul la rece până a doua zi, când se poate servi.




Foto: Pască fără aluat



Îți trebuie:
1 kg brânză de vaci dulce bine scursă de zer
6 ouă
200 g zahăr tos
6 linguri făină
6 linguri amidon
1 linguriță praf de copt
esență de portocală
coajă rasă de lămâie
sare
pesmet
100 g stafide înmuiate în apă călduță
100 g ciocolată amăruie
bombonele pentru ornat
30 ml frișcă
Pregătești așa:
Se pune într-un bol brânza, zahărul și gălbenușurile, apoi se amestecă. Se adaugă esențele, făina, amidonul, stafidele și se amestecă iar. Albușurile se bat bine cu un praf de sare, apoi se adaugă la brânză împreună cu praful de copt.
Se unge o tavă rotundă cu unt și se tapetează cu pesmet. Se toarnă compoziția în tavă și se dă la cuptorul încălzit la 160 grade C până este gata. Se lasă la răcit pasca apoi se scoate din formă și se pune pe o tavă de tort.
Se topește ciocolata care apoi se toarnă peste pască și se ornează cu bombonele.

Rețete de Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

One Response

  1. Elisabeta Gligor aprilie 15, 2020

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!