Tort oriental cu patru umpluturi

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru foi:
500 g făină
3 ouă
sare
100 g unt
1 pliculeț drojdie uscată
50 ml lapte
125 g zahăr
coajă de lămâie rasă
Îți trebuie pentru umplutură:
20 smochine uscate
100 g mac
2 linguri smântână
1 albuș
50 g zahăr pudră
100 g miez de nucă
20 curmale
1 ceșcuță dulceață din coajă de portocală
Pregătești așa:
Freci ouăle cu untul moale, adaugi zahărul, puțină sare, laptele în care ai dizolvat drojdia, coaja rasă de lămâie, apoi făina. Umplutura este bine să o prepari cu 3 ore înaintede a frământa alua-tul.
Smochinele și curmalele le tai în bucăți mici. Opărești macul, îl strecori, îl pisezi și îl amesteci cu zahărul pudră și cu smântâna. Dai nucile prin mașina de tocat și le amesteci cu albușul bătut spumă. Scurgi dulceața de portocale de zeamă.
Împarți coca în 5 bucăți și o întinzi pe o masă mare unsă cu unt. Ungi fiecare foaie cu câte o umplutură, alternând cu câte o foaie de cocă și cubulețe de coajă de portocală. La sfârșit, înțepi cu o furculiță din loc în loc, pentru a pătrunde aerul. Dai tava la foc mic. Când e copt tortul, îl presari cu zahăr pudră.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 45-50 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Iată aici un tort special, pentru evenimente speciale.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!