Tort „Omul de zăpadă”

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
4 ouă
3 linguri făină
4 linguri zahăr
1 praf de sare
1 plic zahăr vanilat
Îți trebuie pentru cremă:
300 g zahăr
300 ml lapte
4 gălbenușuri
coajă rasă de la o lămâie și o mandarină
1 fiolă esență de vanilie
12 foi de gelatină
800 ml Hulala
Îți trebuie pentru ornat:
nucă de cocos
boabe de cafea
200 ml Hulala
figurine „om de zăpadă” din bezea sau marțipan (din comerț)
Pregătești blatul așa:
Separi ouăle, iar albușurile le bați spumă cu zahărul și cu zahărul vanilat, apoi adaugi gălbenușurile frecate cu un praf de sare, făina cernută și amesteci ușor. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu făină. Întinzi compoziția cu o spatulă și dai la cuptor. După ce s-a copt, acoperi cu un prosop de bucătărie, ca să nu se întărească.
Pregătești crema așa:
Pui foile de gelatină să se înmoaie în apă caldă. Gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie le amesteci cu laptele cald, apoi adaugi gelatina înmuiată și fierbi amestecul. Lași crema la rece și, între timp, bați Hulala. Amesteci apoi crema rece cu Hulala, cu ajutorul unui tel. Tai blatul în două foi egale. Peste prima foaie pui crema de vanilie, acoperi cu cealaltă foaie de blat și lași la rece 2-3 ore.
Înainte de a servi, ornezi tortul cu Hulala și figurine sau faci din Hulala un „Om de zăpadă” și câteva floricele.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, loc. Luna de Jos, jud. Cluj

Pentru a încerca și această rețetă de tort dilomat, intră aici.

Add Comment