Tort nins cu cremă de vișine și ciocolată

Tort nins cu cremă de vișine și ciocolată, un desert special pentru sărbătoarea Crăciunului sau pentru noaptea de Revelion. Un tort special, gustos și deosebit de apetisant.

tort

Foto: Tort nins cu cremă de vișine și ciocolată – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blatul mare:
8 ouă
8 linguri zahăr
8 linguri de făină
1 plic zahăr vanilinat
1 praf de copt cu șofran
esență de rom
Pentru blatul mic: 
4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri făină
1 plic zahăr vanilinat
1 plic praf de copt cu șofran
1 fiolă esență de rom
Pentru crema de vișine:
2 ouă întregi
4 linguri zahăr
250 g vișine fără sâmburi
400 ml frișcă lichidă
1 plic gelatină
Pentru crema de ciocolată:
150 g ciocolată cu cremă de coniac
250 g unt
200 g zahăr
3 ouă
3 linguri apă
1 lingură esență de rom
Pregătești așa:
Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul și zahărul vanilinat și bați până se dizolvă. Amesteci gălbenușurile cu puțină apă minerală, esența de vanilie și le încorporezi în spuma de albușuri împreună cu făina și praful de copt. Coci blatul în tava tapetată cu hârtie de copt, 25-30 de minute, la foc mediu.
Procedezi la fel și cu al doilea blat.
Pentru crema de vișine, amesteci ouăle cu zahărul pe bain-marie, până se îngroașă. Mixezi în blender 150 g vișine și le amesteci cu zahărul, pe foc mic, până se topește zahărul. În crema rece de ouă, adaugi frișca bătută, restul de vișine scurse și piureul de vișine răcit și gelatina hidratată, topită la bain-marie.
Pentru crema de ciocolată, amesteci pe baie de abur ouăle, zahărul și apa, până obții o cremă spumoasă. Stingi focul și pui ciocolata și esența de rom. Freci spumă untul și încorporezi lingură cu lingură crema de ciocolată. Răcești cremele 1/2 oră.
Tai blaturile în câte 2 foi și le însiropezi. Umpli blatul mare cu crema de vișine, iar pe al doile și între ele, cremă de ciocolată. După ce l-ai răcit 4 ore, îl îmbraci în ciocolată, nucă de cocos și decorezi după imaginație.

Rețetă de Simona Liliana Pătraș, Lunca Cetățuii, jud. Iași

Intră aici și încearcă rețeta propusă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!