Tort Moș Crăciun

Corina Maria David, loc. Vălenii de Munte, jud. Prahova

Îți trebuie pentru blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apă.

Îți trebuie pentru cremă:

  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 ml  lapte
  • 200 g unt
  • 100 g  cacao
  • 2 linguri rom sau whisky.

Pregătești așa:
Bați albușurile cu zahăr, adaugi gălbenușurile frecate cu un praf de sare, cu apă și cu ulei. Amesteci cele 2 compoziții în care adaugi făina cernută și coci la foc potrivit. Pentru cremă, freci ouăle cu zahărul, adaugi treptat făina, apoi subțiezi cu laptele turnat treptat. Fierbi compoziția la foc mic, amestecând continuu. Când este călduță, încorporezi untul frecat și 2 linguri rom sau whisky.

Asamblezi așa:
Tai blatul în 3 părți. Așezi prima foaie pe platou, o însiropezi și așezi un strat de cremă. La fel procedezi și cu celelalte blaturi. Îmbraci tortul cu frișcă și îl ornezi după plac.

Add Comment