Tort Latte-Macchiato

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 ouă
120 g zahăr
60 g făină
30 g alune de pădure măcinate
1 lingură cacao
1 plic praf de copt
6 linguri lapte
4 foi de gelatină
75 g cremă de ciocolată tartinabilă
500 g mascarpone
400 ml smântână
1 lingură cafea instant espresso
30 g alune de pădure întregi
Pregătești așa:
Separi ouăle. Bați albușurile spumă cu 60 g zahăr, adaugi gălbenușurile și amesteci ușor. Făina o amesteci cu alunele măcinate, cacaua și praful de copt, apoi le încorporezi în compoziția de ouă și adaugi 3 linguri de lapte. Compoziția obținută o pui într-o formă rotundă de tort, unsă cu unt, nivelezi și dai la cuptor pentru circa 15 minute, la foc mediu (200 grade Celsius).
Lași apoi blatul să se răcească. Pui gelatina la înmuiat într-un castronel cu apă. Crema de ciocolată o topești pe baie de abur. Amesteci brânza cu restul de lapte, zahărul rămas și crema topită. Storci gelatina, o dizolvi pe foc și o torni în cremă, apoi amesteci bine.
Bați 200 ml de smântână până se întărește, apoi o adaugi în compoziție. Jumătate din cantitatea de cremă o combini cu cafeaua instant, ungi blatul și lași 15 minute la rece.
Apoi întinzi deasupra restul de cremă și pui din nou tortul la rece pentru o oră. Prăjești alunele într-o tigaie fără grăsime, lași să se răcească, apoi le toci mărunt. Bați restul de smântână, întinzi frișca obținută peste tort și presari deasupra alunele.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Antoaneta Brișan, Germania

Intră aici și vei găsi rețeta unui tort cu branză.

Add Comment