Tort Inimioară pentru Ziua Îndrăgostiților, cu marțipan

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
50 g marțipan
1 baton de vanilie
4 ouă
50 g zahăr brun
60 g făină albă de grâu
15 g drojdie
50 g ciocolată neagră cu grăsime redusă
Îți trebuie pentru cremă:
400 ml lapte degresat
50 g zahăr tos
4 foi gelatină
2 gălbenușuri
50 g marțipan
100 ml esență de migdale
200 ml frișcă lichidă
400 g ananas din compot
1 formă de inimă pentru copt, teflonată
Pregătești așa:
Razi foarte mărunt marțipanul. Tai în două batonul de vanilie și scobești miezul. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci gălbenușurile cu zahărul brun, adăugând marțipanul ras și, pentru aromă, miezul scobit de la batonul de vanilie. Freci până devine o compoziție spumoasă. Razi ciocolata, amesteci cu făina și apoi o adaugi în compoziția de gălbenușuri, în care zdrobești și drojdia. Bați albușurile spumă tare cu 2 linguri de zahăr pudră și cu un vârf de cuțit de sare. Încorporezi albușurile în prima compoziție.
Ungi cu puțin ulei și tapetezi cu făină forma de copt teflonată. Torni coca în formă. Introduci forma în cuptorul preîncălzit și coci aproximativ 15 minute. După coacere, lași să se răcească puțin. Doar atunci îndepărtezi forma.
Pui laptele la fiert, presari 50 g zahăr și lași pe foc până se topește. Înmoi în 2 linguri de apă călduță foile de gelatină. Iei de pe foc laptele, îl lași puțin la răcit și, cât e călduț, adaugi gălbenușurile frecate spumă cu lapte. Încorporezi gelatina înmuiată în lapte. Adaugi marțipanul ras și frecat cu 2 linguri de zahăr. Aromatizezi cu esența de migdale și adaugi frișca. Așezi feliile de ananas pe blatul de tort și torni treptat crema peste ele. Introduci tortul în frigider pentru circa 1 oră, după care, în forma de inimioară formezi flori din frișca bătută tare. Ornezi cu o frunze de mentă și cu felii de ananas.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Margareta Bartha, Gherla, jud. Cluj

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!