Tort „Iepurașii ciocolacioși”

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
6 ouă
150 g zahăr
250 g nucă măcinată
2 linguri cacao
2 linguri pesmet de biscuiți
150 ml apă
Îți trebuie pentru cremă:
50 g cacao
150 g zahăr
200 g unt
4 gălbenușuri
100 ml apă
Îți trebuie pentru blatul de bezea:
200 g zahăr
4 albușuri
1 lămâie
Îți trebuie pentru glazură:
100 g ciocolată amăruie
50 g unt
50 ml frișcă lichidă
Îți trebuie 
pentru marginea tortului:
miez de nucă prăjit
100 g zahăr
Pregătești blatul așa:
Nuca, zahărul și apa le pui la foc mic. Le fierbi până se îngroașă și începe să miroasă a nucă prăjită. Apoi adaugi cacaua și pesmetul de biscuiți. Amesteci bine și lași la răcit. Când s-a răcorit, adaugi gălbenușurile, unul câte unul, amestecând energic după fiecare. La final, adaugi albușurile bătute spumă tare ca pentru bezea. Coci în formă de tort, tapetată cu hârtie de copt, timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie să fie uscat, este foarte important.
Pregătești crema așa:
Cacaua, jumătate de pahar cu apă și jumătate din cantitatea de zahăr le fierbi la foc mic, până când compoziția devine ca o smântână. Gălbenușurile și cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr le freci spumă și le adaugi peste crema fierbinte de cacao. Fierbi în continuare la foc mic sau pe baie de abur. Topești untul pe jumătate, apoi îl mixezi până devine ca o cremă, pe care o încorporezi în compoziția de gălbenușuri răcită.
Pregătești blatul de bezea așa: Bați spumă tare albușurile. Apoi adaugi zahărul și mixezi în continuare, până când compoziția devine lucioasă. Adaugi și zeama de lămâie. Poți adăuga și coaja rasă, dacă îți place. Coci blatul de bezea la foc mic, până ce bezeaua devine uscată.
Pregătești glazura așa:
Topești ciocolata împreună cu untul și frișca și omogenizezi.
Pregătești marginea tortului așa:
Caramelizezi zahărul, apoi adaugi miezul de nucă prăjit. Răstorni fierbinte, pe o farfurie unsă cu unt. După ce s-a răcit, mărunțești cu sucitorul. Tai blatul de cacao în două foi. Repartizezi jumătate din cremă pe unul dintre ele, acoperi cu blatul de bezea, restul de cremă și din nou blat. Acoperi tortul cu glazură de ciocolată, iar marginile laterale le „îmbraci” în krantz. Deasupra pui iepurași de ciocolată.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Violanda Murgu, Tg. Jiu, jud. Gorj

Dacă dorești un alt tort pentru Paște, intră aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!