Tort „Hrana Zeilor“

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îţi trebuie:
2 pachete duble de pişcoturi
4 ouă
6 linguri zahăr
2 linguri făină
1/2 l lapte
2 plicuri gelatină
1/2 l frişcă
fructe pentru decor
Pregătești crema așa:
Cele 4 gălbenuşuri le bați cu 6 linguri zahăr, adaugi 2 linguri făină şi 1/2 l lapte. Această compoziţie o pui la fiert, amestecând întruna, până se îngroaşă. Lași apoi la răcit, după care adaugi 2 plicuri de gelatină înmuiată în prealabil cu apă rece timp de 10 minute. Adaugi apoi albuşurile bătute spumă şi frişca bătută. Omogenizezi crema împreună cu frişca, cu ajutorul unei linguri de lemn.
Asamblezi așa:
Alegi o tavă dreptunghiulară sau un bol rotund şi pui un rând de pişcoturi însiropate, un rând de cremă, un rând de pişcoturi, un rând de cremă și tot așa până termini pişcoturile și crema. Dai la frigider prăjitura obţinută – de seara până dimineaţa sau 2-3 ore. Datorită gelatinei, prăjitura se va lega foarte bine. Dimineaţa, întorci tava, iar tortul va ieşi cu uşurinţă din forma aleasă.

Pregătire: 60 minute; Fierbere: 20 minute
Rețetă de Angelica Holici, com. Vadu Izei, jud. Maramureș

Pentru un tort delicios, intră aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!